Крамбъл бар с къпини и праскови
Лятото е сезонът на изобилието и свежестта. Пазарите са отрупани с богато разнообразие от ароматни плодове, които чакат да се превърнат в сладко изкушение. Най-прекрасно, обаче, е когато имаш възможността да си набереш това богатство от градината или пък да си го вземеш от някоя баба на село. Именно от една такава баба са плодовете в този богат маслен сладкиш - свежи,сочни, сладки, ароматни ... Истински вкус на лято!
Необходими продукти (12п.)
3 яйца
1 чаша кафява захар (250гр.)
1 чаша меко масло (250гр.)
3 чаши брашно (750гр.)
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела
1 бр. есенция ванилия
3-4 добре узрели праскови
200 гр. къпини
Начин на приготвяне:
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за печене: 30 мин.
Загрейте фурната на 180 градуса. Намаслете и набрашнете правоъгълна тавичка с размер около 25х35 см.
В купа разбийте маслото със захарта и ванилията. Прибавете яйцата едно по едно, като най-добре е да са на стайна температура.
Смесете брашното с бакпулвера и подправките и го прибавете на няколко части към течната смес.
Отделете настрана около 1/3 от тестото, а останалото разпределете в тавичката.
Обелете прасковите и ги нарежете на полумесеци. Подредете ги върху тестото, а между резенчетата разпределете къпините.
Отделеното предварително тесто натрошете върху плодовете.
Сладкишът печете около 30 минути или до златист цвят и суха клечка.
Охладете и нарежете на квадратни барчета.
Приятен апетит !
Къпини и праскови - страхотна комбинация ! Браво ! Масленият блат се топи в устата ,а плодовете комбинират идеално !
ОтговорИзтриване