Двойношоколадов чийзкейк с лешници и "Бейлис"
Това е един от малкото шоколадови десерти ,които дори аз повторих. Трябваше ми нещо много бързо и лесно, в същото време супер вкусно за специален повод на човек, за който всичко, различно от шоколад не е десерт :)
Страхотно съчетание от черен и млечен шоколад, хрупкави парченца лешници, лек аромат на "Бейлис" и плътността на маскарпонето ... Разкош !
Необходими продукти:
200гр. какаови бисквити
100гр. краве масло
200гр. натурален шоколад
200гр. млечен шоколад с натрошени лешници
500гр. маскарпоне на стайна температура
100гр. заквасена сметана
30 мл. "Бейлис"
Начин на приготвяне:
Време за приготвяне : 30 мин.
Време за стягане и охлаждане: 2-3 часа
Пригответе си подложка за торта или поднос. Ще ви трябва и ринг за торта с диаметър 22см.
В купа разтопете маслото. Смелете бисквитите на фини трохи и ги смесете с маслото. Оформете блат, притискайки добре.
Разтопете натуралния шоколад с ликьора на водна баня или внимателно в микровълнова фурна. Прибавете на няколко части 250 грама от маскарпонето, като разбивате с миксер. Накрая добавете половината от заквасената сметана. Разпределете сместа върху блата, загладете добре и приберете във фризера, докато приготвите другата смес.
Разтопете млечния шоколад на водна баня или в микровълнова фурна. Прибавете останалото маскарпоне , разбивайки по същия начин като първата смес. Накрая прибавете и заквасената сметана. Разпределете сместа върху тази с натуралния шоколад и приберете в хладилник за 2-3 часа. Извадете от формата и декорирайте по ваш вкус.
Това е ! За украса може да използвате какао, настърган шоколад или други шоколадови декорации, ядки .... За има- няма 3 часа имате ефектен и без преувеличение супер вкусен десерт! Дано .. не, сигурна съм , че ще ви хареса!
Коментари
Публикуване на коментар