Сочно тиквено брауни


  Както повечето мъже и моят обожава шоколад, шоколадови кремове, шоколадови торти , шоколадови бисквити ...
  Както повечето мъже и моят се ужасява от израза "Вече сме на диета! " или " От днес се храним здравословно, купих лимец и семки" 
  И също както повечето мъже моят не може да свърже "шоколадова торта" и "диетично с лимец и семки" в едно изречение. 


  Всичко изброено по-горе пък ме кара да го опровергая и да се помъча да приготвя десерт, едновременно задоволяващ глада му за сладко и щадящ моят режим.
  Знаете ли какво е Брауни ? Едва ли има шоко-маниак, който не знае! Това топящо се в устата, шоколадово, маслено, богато, тежко нещо , носещо меееега наслада.
  Е, аз пък успях да го направя шоколадово и топящо се без капчица мазнина!
  А той, милият, като чу "диетично е" и изяде половин тава! И дори каза,че е по-добро от оригиналното ,което е опитвал, а това за мен значи наистина много !

  Сега, ако ви кажа,че освен вкусно и здравословно е и супер лесно? И аз така си помислих, да започваме! 
   

Необходими продукти: 

500гр. предварително изпечена и пюрирана тиква (350гр. за тестото и 150гр. за спиралите отгоре)
3бр. яйца
150гр. тъмна кафява захар
50гр. натурално какао
ванилия
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. бакпулвер
150гр. брашно от лимец 


Начин на приготвяне: 

Време за приготвяне: 5мин.
Време за изпичане: 25-30 мин. + изпичане на тиквата

  Загрейте фурната на 170 градуса. Пригответе тавичка за печене с размер 25х25 или ,както в моя случай 20х30. 
  В купа смесете 350гр. от тиквеното пюре, захарта, яйцата и ванилията. 
  Пресейте брашното, какаото, солта и бакпулвера. Прибавете ги към тиквената смес.
  Сипете сместа в тавата и загладете добре. Смесете останалото тиквено пюре с канелата , разпределете го върху тестото на места и с шишче размесете, така че да се получи спирала или друга шарка по желание. 
  Печете 25мин. за по-влажно или 30мин. за по-кейково брауни. 
  Най-добро е леко топло или на стайна температура, но не го прибирайте в хладлник.


  Насладете се ! 

Коментари

Популярни публикации