Кокосови сладки с крем сирене и шоколад


  Различните хора имат различна представа за перфектните сладки. За мен те трябва да са с хрпкава коричка, но мекички отвътре,да са сладки, но не прекалено, да са с точната текстура, богат аромат и дори една малка сладка да носи голямо удоволствие. 


  В търсене на перфектните сладки стигнах до тези - самите курабийки са приятно сладки с аромат на кокос, но в съчетание с натуралния шоколад се получава страхотен, галещ небцето контраст. Крем сиренето в тестото го прави още по-богато, с прекрасна структура. Според вкуса ви можете да замените натуралния шоколад с млечен , а ако добавите портокалова кора и бял шоколад ще станат също страхотни. Както и да е , вариациите могат да са много, но днес споделям моята : 


Необходими продукти: 

85гр. краве масло (меко)
85гр. натурално крем сирене, тип "Филаделфия"
1бр. жълтък
175гр. кафява захар
ванилия 
100гр. кокосови стърготини (пълномаслени)
1/2 ч.л. бакпулвер
250гр. брашно
100гр. натурален шоколад 


Начин на приготвяне: 

Време за приготвяне: 10 мин. + 10мин за охлаждане
Време за изпичане: 15 мин.
  Загрейте фурната на 180 градуса и си пригответе тава с хартия за печене. 
  В купа сложете маслото и крема сиренето (най-добре на стайна температура). Разбийте докато се смесят. Прибавете жълтъка, захарта и ванилията. 
  Прибавете кокосовите стърготини, накрая прибавете брашното, пресято с бакпулвера. Разбъркайте за кратко до получаване на топка тесто. Увийте във фолио за свежо съхранение и оставете в хладилник за 10-15 мин. 
  Разточете тестото с дебелина около 1см. върху набрашнен плот и изрежете желаните форми. 
  Подредете сладките в подготвената тава и печете около 15 мин. Трябва да имат такава златиста коричка отдолу и да са още леко меки (ще стегнат след като се охладят).

  Охладете сладките върху решетка. Разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова , потопете сладките до средата и оставете върху хартия за печене да стегне шоколада. Може да ги поръсите с кокосови стърготини. 

След като стегнат можете да ги приберете в добре затваряща се кутия и да ги съхранявате 3-4 дни (въпреки че едва ли ще издържат толкова) ;) 
  Казвам ви - страхотни са, опитайте ! 

Коментари

Популярни публикации