Печен чийзкейк с шоколад и череши
Чийзкейкът, за мен, е перфектният десерт. Позволява толкова много импровизации, като се почне от това дали ще е печен или суров и се продължи през безбройните комбинации на вкусове. От класическият Ню Йорк чийзкейк, през шоколадови, с плодове , та чак до веган варианти, чийзкейкът позволява импровизации и пълна свобода на въображението.
Мисля, че не познавам човек, който не го обича. А и как да не го обичаш?! Със своята маслена, хрупкава основа, богат млечен пълнеж и безброй изкусителни добавки той е пълно удоволствие за всички сетива.
Днес представям чийзкейкът, украсил нашата масата и станал финалът на нашата коледна трапеза. Вариация на печен чийзкейк, с аромат на портокал, нотка горчив шоколад и свеж завършек от череши.
Мисля, че не познавам човек, който не го обича. А и как да не го обичаш?! Със своята маслена, хрупкава основа, богат млечен пълнеж и безброй изкусителни добавки той е пълно удоволствие за всички сетива.
Днес представям чийзкейкът, украсил нашата масата и станал финалът на нашата коледна трапеза. Вариация на печен чийзкейк, с аромат на портокал, нотка горчив шоколад и свеж завършек от череши.
Необходими продукти:
(За форма с диаметър 26см)
250 гр. какаови бисквити
125гр. краве масло
400гр. натурално крема сирене
250гр. маскарпоне
200гр. подлсадено кондензирано мляко
5бр. яйца
3с.л. царевично нишесте, равни
ванилия
кората от 2 портокала
100гр. натурален шоколад , накълцан на дребно
200гр. сладко от череши/вишни
50гр натурален шоколад
200мл. пълномаслена млечна сметана, разбита и подсладена на вкус
Портокалова кора
Начин на приготвяне :
Време за приготвяне : 20 мин.
Време за изпичане: 50-60 мин.
Пригответе си форма за торта с махащо дъно, като я застелете с хартия за печене. Загрейте фурната на 150 градуса с включен вентилатор.
Разтопете маслото. Смелете бисквитите на ситни трохи, смесете с маслото и разпределете сместа на дъното на формата, притискайки,за да получите равен блат.
В купа смесете крема сиренето, маскарпонето, кондензираното мляко, кората от портокал, ванилията и нишестето. Може да използвате миксер, но аз лично разбивам на ръка с тел, тъй като сместа се втечнява от прекалено разбиване. Прибавете яйцата, разбрквайки колкото да получите еднородна смес. Накрая сипете и накълцания шоколад. Сместа може да се получи по-рядка от обичайната, но това не е проблем в последствие. Сипете млечната смес върху подготвения блат.
Печете около 50-60 мин. най-добре с вентилатор в средата на фурната, до златисто и докато се стегне в краищата, а в средата е още леко мек. Оставете да се охлади във фурната , после преместете в хладилник за няколко часа.
Освободете от ринга и разпределете сладкото от череши в средата, а в края декорирайте с разбитата сметана, стружки шоколад и портокалова кора.
Това е , дано ви хареса !
* На много места се препоръчва чийзкейкът да се пече на водна баня, но аз никога не съм пекла така, дори и през 2-годишния си трудов стаж, в който сме пекли по няколко различни рецепти всеки ден и винаги се получава. Вероятно за това спомага вентилатора на фурната, така че, ако имате такъв - използвайте го !
Thunder Titanium Lights, LED Lights & LED Lights for sale
ОтговорИзтриванеBuy Thunder titanium strength Titanium Lights, LED Lights & LED Lights for titanium exhaust wrap sale online. titanium curling wand Shop for Thunder Titanium Lights, columbia titanium pants LED Lights & LED Lights titanium aftershokz and LED Lights online in Canada.